Isä oli kerännyt maalta sieniä ja kutsu illalliselle kävi. Koska suppilovahveroita oli löytynyt vähän, otettiin avuksi pakastimesta vielä pieni pussillinen kantarelleja. Keiton maku oli loistava, kannattaa kokeilla kahvia keiton mausteena, hyvä keksintö isältä.
Onnea isälle huomisen nimipäivän johdosta kera Fazerin sinisen!
<3: pentusi
1 silputtu sipuli
Paista pannulla sienistä nesteet pois, lisää silputtu sipuli ja kuullota voi-öljyseoksessa, älä ruskista.
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
2 dl kermaa
maustepippuria jauhettuna
5-10 rkl kahvia keitettynä
5 rkl vehnäjauhoja + kermaa/vettä
½ tl sokeria
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, mausta pippurilla ja anna kiehua hetki. Tee osanestesuurus ja vispaa se keiton joukkoon, anna hautua kypsäksi. Tarkista maku ja lisää kahvia + vähän sokeria. Koristele annos persiljalla ja tarjoa lisänä paahdettua leipää.
Keittoa tulee n. litra, vähän reilu, kyllä sillä hyvin ruokki 3 aikuista ja yhden teinin :)
Kommentit