1037345.jpg

Viime viikolla toimistolle jäi omenoita yli kokouksesta ja ne alkoivat nahistua, joten ajattelin tehdä niistä jotain. En voi syödä omppua raakana, joten piiraaksihan ne joutavat sujuvasti.
Omenat olivat jotain kaupan vihreitä omppuja, ehkä hapahkoja?

1 pkt Sunnuntai-murotaikinapohja
1 prk vanilja-tuorejuustoa
1 prk vanilja-rahkaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4 omenaa
kanelia + sokeria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele se piirasvuokaan. Sekoita kulhossa rahka ja juusto, mausta ja lisää kananmunat. Sekoita rakenne tasaiseksi ja kaada taikinan päälle.
Kuori ja lohko omenat, levitä ne tasaisesti piiraan päälle ja ripota pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa, kunnes omenat ovat kypsiä ja pohja saanut kauniin värin.
Lisäksi sopii mainiosti vaikkapa jäätelö, mutta oli oikein mainion makuista ilmankin.
Rakenne oli ihanan kuohkean paksu, maku sopivan vaniljainen. Nam!