Ystävältäni sain ohjeen herkulliseen maissilisukkeeseen, jota söimme grillimakkaran kanssa. Purkkimaissi jalostuu ihanaksi herkuksi hyvin nopeasti ja yksinkertaiseksi, suosittelen kokeilemaan!

2 prk säilykemaissia
3 valkosipulinkynttä
½ dl muscovado-sokeria tai fariinisokeria
voita paistamiseen

Valuta maissista liemi pois ja kuumenna pannulla kunnon nokare voita. Paista maissia hetki pannussa, että neste haihtuu pois. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää sokeri pannulle. Kypsennä hetki koko ajan sekoitellen, että maissi karamellisoituu ja valkosipuli kypsyy. Tarjoa lämpimänä lisukkeena grilliruoalle.

Ihan mielettömän hyvää! Ajattelin ensin, että ohjeeseen pitäisi lisätä vielä suolaa ja mustapippuria, ettei lopputulos olisi liian makea, mutta onneksi menin saamani ainesosalistan mukaisesti. Maissista tuli tosi hyvää, valkosipuli ei hallinnut liiaksi maksua ja sokeri ei tehnyt liian makeaa lopputulosta. Kiitoksia vaan ihanasta ohjeesta ja nyt ymmärrän, miksi tätä koko kaveriporukka ylistää, on nimittäin hyvää! :)