1551789.jpg

Nyt tuli taas vähän testailtua.
Idea oli suolakurkkuja sisältävästä ruskeasta jauhelihakastikkeesta,
josta sitten muotoutui tuollainen pastavuoka juustokerman kera.
Hervottoman iso annos, riittää paljon myös pakkaseen.
Ei muuten ollenkaan hullumpaa, suosittelen!

400 g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
2 suolakurkkua
härkä-punaviinifondia
paprikajauhetta
mustapippuria
ketsuppia
sipulijauhetta
2 prk 3 juuston ruokakermaa
vähän juustoraastetta pinnalle
1 pss sarvimakaronia

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon kuullottumaan hienoksi silputut sipulit. Leikkaa sillä välin suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Lisää suolakurkku, kermat ja mausta. Anna hautua makaronien keittämisen ajan (al dente). Älä lisää makaroneihin suolaa, sillä ruoasta tulee sitä tarpeeksi.
Sekoita kastike ja makaronit uunivuoassa, ripottele pinnalle vähän juustoa ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.

Suolakurkku tuo pikantin maun ruokaan eikä puske läpi.
Todella hyvää, pastavuoat onnistuvat aina!
Tähän kävisi myös paprika tai kesäkurpitsa, oman maun mukaan. Ja ei kannata säikähtää nesteen määrää, makaronit imee sitä vielä ja meneehän sitä vähän tuossa hautuessakin hukkaan.
Tämmöinen vaihtoehto on hyvä niille, jotka inhoavat munamaitoon tehtyä makaronilaatikkoa, kuten minä.