Yksinkertaista, mutta niin herkullista! Tein illalla nopeasti salaatin, joka kuittasi päivän ruoat. Aikaa meni ehkä 2 minuuttia, kun pääsi jo nautiskelemaan.

Vinkki juustonystäville: kannattaa ostaa Presidentin Rondele -tuorejuustoa, joka on maustettu saksanpähkinällä! Toimii todella hyvin mm. hapankorpun kanssa. Joensuussa löysin tuota Prismasta, jossa on muutenkin hyvät juustovalikoimat Kauppahallin juustopuodin lisäksi.

1 pallo mozzarellaa (taisi olla granarolon)
½ rs kirsikkatomaatteja
pätkä kurkkua
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Revi tai leikkaa mozzarella pieneen kulhoon sopiviksi annospaloiksi. Mausta muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa, sekoita. Leikkaa päälle kurkkusiivuja ja puolita tomaatit. Tarjoile.

Tämmöiset mozzarella+tomaatti -yhdistelmät ovat aina pettämättömiä. Nyt oon ostanut erilaisia mozzarellapalloja (painoa 100 tai 120 g) ja tehnyt niistä pääsääntöisesti tämäntyylisiä ruokia, harvemmin tulee suola ja pippuri jätettyä pois mutta onnistuu silloin, kun kaveriksi laittaa rucolaa. Yllätyksiä tai pettymyksiä ei ole tullut vastaan ja ne vajaan euron maksavat juustot ovat kanssa toimivia. Joskus vuosia sitten lempparini oli Riitan Herkun tankomozzarella, mutta sitä en ole tosiaan aikoihin ostanut, mielikuva on että se oli aika tyyristä. Ja parmesaania löytyy aina kaapista, samoin jotain leivälle laitettavaa ja joskus sorrun sitten niihin herkkujuustoihin, kuten tuo saksanpähkinä... Hups...

Mistä juustoista lukijani pitävät? :)