Arkistojen aarteet -ruokabloggaus jatkuu. Tätä herkullista risottoa tein vähän oikoen Uncle Ben'sin risottoriisi-pakkauksen avulla. Ei tarvitse hämmentää kattilan ääressä koko iltaa kuten oikeata, mutta maku ei varmaan hirveästi ole kärsinyt, vaikkei ihan sitä aidointa aitoa risottoa olekaan. Seuraavaksi kyllä silti taidan ostaa ihan sitä oikeata risottoriisiä. Ohje on 500 g risottoriisi-pakkauksen kyljestä.

250 g Uncle Ben's risottoriisiä
2 sipulia silputtuna
2 rkl (oliivi)öljyä
1½ dl valkoviiniä
½ l kanalientä
300 g herkkusieniä viipaloituna
½ dl parmesaaniraastetta

Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää riisi ja kuullota 2 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt. Lisää kanaliemi ja herkkusieniviipaleet ja kypsennä sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Sekoita joukkoon parmesaani ja tarjoa välittömästi.

Tämä tosiaan valmistui n. 15 minuuttissa, kuten pakkaus lupasi. Lisäksi maku oli muhevan kermainen, kiitos parmesaanin. Ja parmesaaniahan pitää laittaa myös koristeeksi - mielellään paljon :P Hyvää oli, puolet paketista on vielä käyttämättä, mm. parsavariaatio houkuttaisi. Mieluusti yhdistäisi aina risottoon viinin, mutta kun olen kaikille viineillekin allerginen juotuna ja harvoin Alkossa käyn, niin eihän mulla koskaan ole piccoloita valmiina :D Tuostakin risotosta ylijäänyt viini meni lopulta viemäriin, oispa tajunnut pakastaa! Mutta voishan sen toki tehdä ihan liemilläkin.