Viime viikolla oli pakko päästä leipomaan ja kaapit tyhjäksi -leivontatuokion lopputuloksena syntyi herkullinen suolainen tuulihatturulla. Täytteen tein kreikkalaiseen jogurttiin ja lisäsin sen joukkoon kaikkea, mitä kaapeista löytyi. Tuulihatturulla on edelleen yksi parhaista nopeista suolaisista leivonnaisista ja sopisipa se juhlapöytäänkin, voileipäkakun asemasta. Tästä taikinasta en tavallisia tuulihattuja tekisi, mutta sopiva ohje pieniin tuulihattuihin löytyy klikkaamalla tästä perusohjeeseen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuulihatturullaa!

125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
 
 

1 annos jogurttista kinkkutahnaa (ohje aiemmin blogissa)
 
Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on tasaista ja se kiehahtaa kerran. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Lisää myös leivinjauhe ja sekoita huolella sekaisin. Levitä seos syvälle uunipannulle tasaisesti ja paista 225 asteessa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes seos on paistunut ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa uuden leivinpaperin päälle jäähtymään. Valmista täyte ja täytä rulla täytteellä pohjan jäähdyttyä kokonaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa rulla ohuehkoiksi viipaleiksi.
 
Ihanaa! Maku oli sopivan mausteinen ja vahva, eikä tuulihattutaikina maistunut liian vahvasti lopputuloksessa. Rullan kiepautin pariin leivinpaperiin ja käärin jääkaappiin hyytymään yön yli, aamulla leikkasin muutaman viipaleen töihin evääksi. Säilyi hyvänä jääkaapissa muutaman päivän. Vaikeinta oli saada rulla käärittyä leivinpapereiden avulla tarpeeksi tiukalle ilman että täyte kuitenkaan pursuaa ulos välistä.