717869.jpg

Operaatio "Opettele paistamaan pihvi" jatkuu.

200 g naudan filepihvi
1/3 pss pitkiä vihreitä papuja
kourallinen lohkoperunoita
perunamaustetta
maustenappina nokare kreikkalainen valkosipuli-tuorejuustoa
tomaatti koristeveitsellä leikattuna + mustapippuria
kurkkua

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista perunoita n. 10 minuuttia, kääntele varovasti lastalla, jatka paistamista. Lämmitä pihvipannu ja lorauta pohjalle tilkkanen öljyä ja pieni nokare voita. Paista pihviä 2-3 minuuttia puoleltaan. Keitä vajaa desi vettä pienessä kasarissa ja lisää pavut kypsymään kolmeksi minuutiksi suolattuun veteen. Heiluttele kattilaa välillä ja haihduta kaikki vesi pois. Ota perunat pois uunista, mausta ripottelemalla perunamaustetta pinnalle ja kokoa annos, viimeistele voinapilla tai tuorejuustolla.


Täytyy kyllä sanoa, että tämä pihvi oli operaationi onnistunein kokeilu. Luulen, että syynä on oikeasti tosi ilmavan ja mureutetun näköinen pihviliha, joka lähes hajosi pannulle nostettaessa. Löysin Herra Snellmannin Naudan Filepihvit vanhempieni lähikaupasta. Pakkauksessa on 400g lihaa, eli 2x200g pihvit, lukipa siinä vielä iso ja mureakin. Oli kyllä nimensä veroinen, ostan varmasti toistekin! Mahtavan makuinen annos.