Ostin aiemmin viikolla kilon palan vesimelonia, sillä ajattelin tehdä siitä aamupalajuoman. Osa piti myös pakastaa ja kokeilla sellaista jäädytettyä granitatyylistä versiota, mutta juomaan meni yllättävän paljon melonia ja loput tuli syötyä juoman ohessa. Allergioideni takia pystyn syömään melonien lisäksi vain muutamaa tuoretta hedelmää, kuten rypäleitä ja banaania, joten hedelmistä tehdyt jutut on aika harvinaisia keittiössäni, ne kun tulee yleensä syötyä ihan sellaisenaan. Tämä juoma oli kuitenkin huippukiva keksintö ja uskoisin, että tätä tulee tehtyä toistekin. Pidän aina melonit jääkaapissa, niin juoma valmistuu ihan hetkessä. Ja tähän kävisi varmasti mikä tahansa muukin meloni.

1 iso lasillinen

n. 500 g paloiteltua vesimelonia
½ limen mehut puristettuna
n. 1 dl kuplavettä (aqvialla tehtynä)

Paloittele jääkaappikylmä vesimeloni blenderin kulhoon, purista päälle limemehut ja kaada tilkka kuplavettä perään. Aja tasaiseksi juomaksi ja lisää loput kuplavedestä. Aja vielä pari sekuntia ja tarjoile välittömästi.

Miusta tämä ei kaipaa edes sokeria tai mitään, meloni on kuitenkin sen verran makea itsessään. Jälkikäteen tajusin, että oishan tuohon voinut lorauttaa tilkan aqvian kaktus-lime -esanssia, mutta eipä tullut ajoissa mieleen. Silloin limemehun määrää olisi voinut vähentää hieman. Ihanan kylmä ja raikas, kevyt aloitus päivälle.


Kuvassa näkyy, kuinka meloni vaahtoutuu ja pinnalle muodostuu tuommoista hyhmää. Halutessaan tämän voisi siivilöidä harson läpi tai antaa koostumuksen tasoittua jääkaapissa, mutta miusta semmoinen olisi turhaa hifistelyä.