Syrnikit tarkoittavat karjalaisia rahkalettuja, jotka muistuttavat mielestäni hieman amerikkalaisia pannukakkuja. Ovat paksumpia ja mehevämpiä kuin tavalliset letut. Syrnikkien ohje palasi mieleeni, kun mietin joku aika sitten, miten käyttäisin päiväystä lähenevän rahkapurkin. Ainainen pannari alkaa kyllästyttää, joten syrnikit olivat mainio vaihtoehto niille. Taikina on todellakin tuollainen, kuin alla lukee, siihen ei siis lisätä nestettä. Kannattaa kokeilla! Niin ja Facebookin Cebicin keittiötä (tervetuloa tykkäämään ja lukemaan juttuja, jotka eivät päädy blogin puolelle) lukevat tietävätkin jo, että ohje on julkaistu jo aiemmin tällä viikolla ensimmäistä kertaa ilmestyneessä Rovaniemen Markkinat -paperilehdessä sekä sen näköislehdessä netissä (jutun löydät sivulta 8). Aloitin siis pitämään ruokapalstaa lehdessä, joka ilmestyy Rovaniemellä. Kirjoittelen lehteen samaan tyyliin kuin tänne blogiini, eli reseptejä ja siihen liittyviä juttuja, joskus varmasti jotain muutakin ruokaan ja ruokateemaan liittyen. Ensimmäisen lukijapalautteenkin sain jo, joten palstaa on selkeästi joku lukenut ja tästä on hyvä jatkaa. Seuraavan numeron juttua suunnittelen jo kovasti ja ajatuksia muhii päässä paljon muutenkin. Tämä oli siis yksi viimeaikojen suurista jutuista, joita on blogiini ja elämääni liittyen tapahtunut, osasta kerron lisää hieman myöhemmin :)
Kommentit