Tein vanhempien luona Itsenäisyyspäivän aterian jälkiruoaksi herkkukääretorttua.

1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

1 prk maitorahkaa
½ dl kermaa
1 prk lakkahilloa
½ dl vettä/sitruunamehua + 2-3 rkl liivatejauhetta


Mittaa kääretorttupohjaan saman verran munia, sokeria ja jauhoja. Lisää jauhoihin tl leivinjauhetta ja kaakaojauhe. Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon nuolijalla varovaisesti sekoittaen siivilän läpi jauhoseos. Paista 175 asteessa jotain 5-10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja lakkahillo. Mikäli seos on liian valuvaa, tee liivateseos paketin ohjeen mukaan, lisää se ohuena nauhana ja anna vähän aikaa jähmettyä.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri rullaksi. Anna hyytyä kylmässä ja tarjoile kahvin kera.