Vietin tänäkin vuonna pääsiäistä perinteiseen tapaan, eli kotikotona perheen ja mummin kanssa. Pitkäperjantaina nautittiin pääsiäisateria aikataulusyistä, sitten saikin rentoutua muutaman päivän aivan täysin. Ainoa poikkeus tässä vuodessa oli se, että en ollut valmistamassa ruokia, pääsin suoraan valmiiseen pöytään. Tai ainakin melkein, sillä päätin tehdä vielä aamulla ennen lähtöä minttuiset tzatzikit ja porkkanat, kun edellisenä iltana sattui tarjousminttupussi tarttumaan matkaan lähikaupasta. Kiitos äidille ja isälle pääsiäisruokien valmistuksesta, veljelle ja mummille seurasta! <3 Ruoat on valmistettu perinteiseen tapaan, joten ohjeet ja aiempien vuosien ateriat löytyy Lammasruoat-osiosta 

Menu 2011

Perinteinen kananmunasalaatti
Minttuiset porkkanat
Minttuinen tzatziki
Karitsan putkiluupaisti ja paistikastike
Valkosipuli-kermaperunat
Minttuhyytelö
Ruokajuomana mahlaa ja mehua
 
Rahkapiirakkaa
Mansikka-kermakakkua
Kahvia


Koivunmahlaa
Isä ja pikkuveli ovat valuttaneet tätä maalla, mahla on itsessään äärimmäisen mautonta mutta raikasta ja terveellistä, kannattaa lisätä vaikka tilkkanen mehua joukkoon makua tuomaan
 
 
Kananmunasalaatti
Lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua, keitettyjä kananmunia, sinappinen kermaviilikastike
Huom: kastikkeessa saa olla reilusti makua ennen salaattiin sekoittamista
 
 
Minttuporkkanat
 
5 porkkanaa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
nokare voita
 
Kuori porkkanat ja leikkele tikuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä hetki, älä kypsennä liikaa. Valuta neste pois, lisää kattilaan nokare voita ja mausteet. Kuumenna ja glaseeraa porkkanat. Lisää juuri ennen tarjoilua minttu.
 
 
Minttuinen tzatziki
 
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kurkku raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
tzatziki-mausteseosta (sis. mm. suolaa, pippuria, tilliä)
tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria
4 rkl minttua hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
 
Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja valuta/purista siitä neste huolellisesti pois. Raasta jogurtin joukkoon valkosipulinkynnet, mausteet ja valutettu kurkku. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita tai minttua. Anna tekeytyä kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa lampaan lisukkeena tai esim. hyvän leivän kera.
 
 
Karitsan ylikypsä putkiluupaisti
 
 
Kastike karitsan paistoliemestä, mukana mm. minttuhyytelöä ja kermaa.
Minttuhyytelönä käytimme tuttuun tapaan Baxter'sia.
 
 
Valkosipuli-kermaperunat
Perunaa, kermaa, suolaa, valkosipulia... Tällä kertaa pinnalla ei ollut juustoraastetta (jonka kyllä huomaa rujosta ulkonäöstä, kun perunat käpryilee), joka kyllä oli miun mielestä suuri puutos. Ensi vuonna perinteiseen tapaan, kaloreita laskematta :)
 
Mie oon aina tykännyt lampaasta ja pääsiäisruoasta, joten pääsiäinen on näistä perinteisistä juhlapyhistä mulle se ykkönen (ja eniten vihaan sitten vappua). Oikeastaan harmittaa, etten kerennyt touhuilemaan keittiöön, mulle kun se keittiöpuuhailu on henkireikä ja rentoutumiskeino - täytyy kyllä tunnustaa, että väsymys kevään kiireiden osalta tuntuu edelleen ja nukkuminen tuli pyhinä tarpeeseen. Joskus olisi kyllä kiva pikkuisen tuunata menua ja tuoda jotain uutta pöytään, kuten tällä kertaa tuo tzatziki lampaan kaveriksi, joka muuten olikin ihan nappivalinta. Kannattaa kokeilla! Ois ollut kiva myös keretä leipoa jotain keväistä kakkuakin, mulla oli kaikki suunnitelmat kyllä valmiina pyhien kokkailuja varten, mutta en sitten kerennyt toteuttaa niitä, kun en kauppaankaan kerennyt ja palkkapäivänä oli jo myöhäistä. Mutta ateriakokonaisuus oli oikein onnistunut, hyvin maukas ja muutenkin mukava iltapäivä oli rakkaiden seurassa. Illalla sitten suuntasin Decapitated Foodin Insanityn synttäribileisiin, jossa tuli vietettyä oikein mukava ilta hyvien herkkujen, musiikin ja tyyppien seurassa :)