Vuosikausien suuri haaveeni kävi toteen parisen viikkoa sitten, kun satuin Facebookissa huomaamaan kaverillani olevan myynnissä digijärjestelmäkameran. Tuli sitten ostettua reilu pari vuotta vanha, mutta uudenveroinen Canon EOS 1000D -digijärkkäri, jonka mukana tuli EF-S 18-55mm objektiivi, vastavalosuoja, uv-filtteri, Lowepron kameralaukku, gorillapodi ja kaikki alkuperäishärpäkkeet myyntipakkauksesta lähtien. Kameraan on tässä tullut tutustuttua hieman ja aika uuden asian äärellä ollaan, en ole vielä uskaltanut koittaa itse säätää kuvausasetuksia... Kamerassa on melkoisen hyvä tuo oma salama, ainakin miun mielestä, mutta pari kertaa olisin iloinnut varustesalamasta, samoin teleputkesta. Olen kyllä huomannut selkeän eron "vanhoissa" ja "uusissa" kuvissa, syvyyttä ja terävyyttä on tullut niin paljon lisää. Ja toisaalta, onhan megapikselitkin kasvaneet aika paljon suuremmiksi :)

Kameraostos tuli kyllä kieltämättä hieman yllättäen. Olin katsellut pokkareita mainoksista jo kuukausien ajan ja miettinyt ostavani jonkun pienen sellaisen, kun järkkärirunkojen hinnat ovat sen verran korkeampia ja kamera kulkee mulla melkein aina mukana. Ajattelin, että ostan nyt pokkarin ja sitten joskus isona ja rikkaampana vasta kunnon kameran. Ja kaiken lisäksi tilaukseen tuli laitettua tammikuussa Nokia C6-puhelinkin, mutta se saanee jatkossa sitten varmaan korvata pokkarin kuljettamisen. Vaikuttaisi siltä, että luurissa on ihan kohtuullinen kamera ja megapikseleitä taitaa olla vanhan kameran veroisesti... Mutta en kyllä ole katunut hetkeäkään ostostani, olen kyllä niin iloinen :)

Tässä on kesästä 2005 lähtien uskollisesti palvellut Sonyni. Kamerassa on 5,1 megapikseliä ja 3x optinen zoomi. Sony jää kakkoskameraksi tai kulkemaan mukana, tuota Canonia ei varmasti tule pidettyä aina mukana kokonsa takia. Olen kyllä pitänyt tästä kamerasta ja erityisesti plussaa on ollut se, että tässä on paristot eikä akku, joten on saanut tarvittaessa nopeasti lisävirtaa vaikkapa kioskilla kipaisemalla. Usein se onkin ollut tarpeen, kun ei tässä kovin pitkään ole paristot kestäneet, vaikka ladattavat on ollut ja niitäkin säännöllisesti uusittu. Oli muuten aika yllätys, miten kauan yhdellä Canonin latauksella pystyy ottamaan kuvia myös salaman kanssa... Tämä kamera on alkanut tulla vähitellen tiensä päähän kovasta käytöstä kohtuen, joten ihan hyvään saumaan sattui palaset loksahtelemaan kohdilleen.

Sain vielä Canonilta tämmöisen opaskirjasen, jonka avulla pitäisi oppia ottamaan parempia kuvia omistamallani kameralla. Tähän kirjaan pitää ihan tosissaan tutustua ja harjoitella ottamaan kuvia vinkkien kautta. Onneksi myös kaveripiiristäni löytyy ihmisiä, joilta voi apua ja vinkkejä kysellä :) Niitä varmasti tulee paljon tässä matkan varrella, mutta eipä sitä kukaan voi olla seppä syntyessään :) Toivottavasti myös blogiin tulevien laatu kohenee edes vähän tulevaisuudessa! Osa lähiaikoijen postauskuvista on tehty vielä vanhalla kameralla.