305037.jpg

Eli kinkku-herkkusieni-sipuli-ananas-juustopiiras.
Piiraat on siitä hyviä, että niihin voi käyttää kaikki kaappien kätköistä löydetyt jutut.

1 pkt piirakkataikinaa

150 g ylikypsää saunapalvikinkkua
1 sipuli
1 prk ananasrenkaita
1 prk herkkusieniä

1 prk kermaviiliä
100 g valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
emmentalraastetta

Sulata piirakkataikina ja taputtele se 28cm piirasvuokaan. Esipaista pohjaa alatasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Hienonna kinkku ja sipuli pieneksi kuutioksi, leikkaa ananas pieniksi paloiksi ja silppua huuhdellut herkkusienet pieneksi silpuksi saksilla säilykepurkissa.
Sekoita tuorejuusto, munat ja mausteet kermaviiliin.
Levitä esipasitetun pohjan päälle sipuli, kinkku, herkkusienet ja ananas tässä järjestyksessä. Kaada kermaviiliseos täytteiden päälle ja ripottele pinnalle runsaasti emmentalraastetta.
Paista alatasossa piirasta vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on sopivan ruskistunut ja täyte hyytynyt.