Bongasin Kodin Kuvalehdestä vaniljajogurttimuffinsien ohjeen ja se jäi kummittelemaan mieleen. Ajattelin sitten kokeilla kaapissa olevilla aineksilla ja ihan ok tuli. Suluissa käyttämäni aineet. En hirveästi välitä suklaasta, joten upotin osaan muffinseista joululahjaksi saatuja fazerin sinisiä konvehteja ja geishoja. Mutta niin se menee, aina on taikinat parasta :D

150 g pehmeää voita (margariinia)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl vaniljajogurttia (partaäijää + vanilja-aromia + vaniljasokeria)
1 tl raastettua sitruunankuorta (ei ollut)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa

+ konvehteja/suklaata/marjoja/ihan mitä vaan

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä paperivuoat muffinipellin koloihin tai laita valmiiksi silikonivuoat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna, jogurtti ja sitruunankuori. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kaada voiseoksen joukkoon. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Laita taikina vuokiin ja paina halutessasi suklaata muffinien keskelle. Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin värisiä.

Ihan hyviä näistä tuli. Pehmeämpiä niistä varmaan olisi tullut, jos käytössä olisi ollut oikeata vaniljajogurttia eikä koostumukseltaan kovempaa partaäijää (tai sitten vatkasin kuitenkin liikaa). Nuo suklaat olisi pitänyt tökkiä oikeasti taikinan keskelle piiloon, nyt ne vähän "nahistuivat" tuossa pinnalla köllöttäessään. Ei näistä sellaisia unelmien muffinseja tullut, sellaiset ois unelmakuohkeita... Mutta ihan kivaa vaihtelua ja tulipahan pitkästä aikaa jotain tehtyä viikonoloppuna, kun säätkin viileni ja uskalsi uunia käyttää :)