673015.jpg

Jauheliha menossa vanhaksi ja pakastimeen ei rasia mahtunut = lihapullia pakkasvarastoon! Näistä voisin tehdä vaikkapa sitten juhannuksena ruokaa, kehittelin vähän perusreseptiä.
Kuvassa pullat odottavat paistoa.

43 isohkoa lihapullaa

1 prk vispikermaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 dl kuivattua sipulirouhetta
½ punttia persiljaa
mustapippuria
valkosipulia myllystä
1 rkl härkä-punaviinifondia
4 tl dijon-sinappia
400 g naudan paistijauhelihaa

Sekoita kerman joukkoon sipulikeitto ja sipulirouhe. Mausta massa silputulla ruohosipulilla, vahvalla sinapilla, fondilla. Maista ja mausta lisää tarvittaessa pippurilla jne. Anna massan turvota ja lisää jauheliha. Sekoita taikina hyvin sekaisin ja pyörittele pellille lihapulliksi. Paista 200 asteessa n. varttitunti.