Eilen tein ruokaa possun sisäfileestä ja kaapista löytyneistä melkein nuutuneista perunoista. Tilliäkin oli melkein koko puntti jäljellä, joten yhdistelemällä syntyi mainio makuelämys. Perunoita sitten tuli hieman liikaa... :D

1 porsaan sisäfile
perunoita
öljyä
1 puntti tuoretta tilliä
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
sipulijauhetta
kuivattua rosmariinia
paistoliemi
ruokakermaa
sinappia
vaaleata kastikesuurusta


Nosta sisäfile paistopussiin ja pussi pellille. Pese perunat huolellisesti ja lohko perunat kulhoon. Lorauta perään tilkka öljyä, mausteita ja hienoksi silputtu tilli. Sekoita ja kaada maustetut perunat pellille. Paista 150-175 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota liha pussista, valuta siivilän läpi pieneen kasariin paistoliemi ja laita filee folioon vetäytymään. Lisää paistoliemen joukkoon 1-2 dl ruokakermaa, turaus sinappia ja vaaleata kastikesuurusta. Kiehauta ja kasaa annos.

Lohkoperunat maistuivat todella hyville ja vienosti sitruunaisille, eikä tilli näyttänyt pahemmin kärsineen uunissa kypsymisestä, mutta voisi sen lisätä valmiisiin lohkoperunoihinkin. Kastike oli hyvää ja sopivan sinappista eikä possukaan kypsynyt liikaa tai kuivunut, paistopussissa sen kyllä aina teenkin. Lisänä tuoreita kasviksia.