Joskus jää kermaa yli, kun ei kerkeäkään kokkailemaan silloin kun on suunnitellut. Tällä kertaa tosin tein makaroonilaatikkoa mustapippurikermasta ja kuohukerma jäi kummittelemaan jääkaappiin - makaroonilaatikosta tuli muuten superhyvää, mutta postaamaan sitä en rupea kun vastaavia ohjeita löytyy jo blogistani. Muistan joskus vuosia sitten Sokkokokki-ohjelmassa tehdyn lime posset -jälkkärin, johon tuli ainakin limeä, kermaa ja sokeria. Nimi ja raaka-aineet jäivät kummittelemaan mieleeni, mutta eipäs olut tullut  kokeiltua. Nyt sitten bongasin samantyylisen ohjeen jostain kokkauslehdestä ja jossain ruokablogeissakin taisi sen nimisiä päivityksiä vilahtaa. Mutta tosiaan, tässä on oiva sitrusten ja kerman hävityskeino, luonteikas vanukas!

2 annosta

2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 sitruunan mehut

Kuumenna kerma ja sokeri pienehkössä kattilassa ja keittele sitä sopivasti poreilen viitisen minuuttia. Sekoita seosta koko ajan, ettei se kuohu hellalle tai pala pohjaan. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se kuumaan kermaan. Kaada vanukasmassa kahteen isohkoon tai neljään pieneen vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa kaverina jotain kaunista ja värikästä, happamuutta taittavaa tai vaikka kermanokare.

Sitruunaista, herkullista ja vähän erilaista. Hyvää oli, kolmessa tunnissa kerkesi jähmettyä ihan hyvin mutta seuraavaan iltaan jääkaapitettu oli parempaa. Maistui ehkä vähän kondensoidulle maidolle, toffeiselle, vaikkei keittoaika tuon pidempi ollut. Tosin veikkaan, että keittyvä kerma otti myös käyttämästäni puulastasta makua, vaikka se olevinaan oli pesty hyvin. Mie söin toisen annoksen kanssa säilykepäärynää ja ananasta, jotka olivat jääneet smoothiesta yli. Ja silloin kamera oli työpaikalla, joten kuvia ei annoksesta kunnolla saanut (ja valjuksikin jäi, kun oli niin samankaltaiset värit ja luonnonvaloa ei ollut yhtään ja plaah). Tässä on sitten pidempään jähmettynyt annos kermapursotuksen kanssa, eikä tässäkään kauniin keltainen väri tule esiin. Mutta kaveriksi vaikka punaisia marjoja, mangoa, sitruunamelissaa...