Jokaisella meillä on oma heikko kohtamme ja mulla se on kokkauspuolella ehdottomasti munakas (ja käsintehty pullataikina ja onnistunut pihvi). Olen tehnyt munakasta muutaman kerran elämässäni ja niistä on joka kerta tullut jotain aivan kamalaa, viimeksi yrityksestä tuli jotain kokkelin tapaista muhjua. Nyt kuitenkin oli pakko yrittää tosissaan, kun monet blogit ovat täynnä herkullisen näköisiä munakkaita ja taisimmepa ruokabloggaajien kesken keskustella tuolloin munakaspannuista ja muuhun aiheeseen liittyvästä. Näköjään teoriatiedon tankkaaminenkin voi auttaa ja rauhassa kun kokkailin, lopputuloksena oli ihana herkullinen ja mehevä munakas. Tästä on jo pari viikkoa aikaa, mutta uusiksi en ole vielä kerennyt kokeilemaan - tällä kertaa taukoa munakkaan tekemiseen ei kulu paria vuotta kuten aiemmin.

3 kananmunaa
3/4 dl vettä (tai maitoa, kermaa)
suolaa
mustapippuria
muutama siivu meetwurstia
2 siivua cheddar-sulatejuustoa (hochland)
muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
voita paistamiseen

Vispaa neste ja kananmunat sekaisin, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja kaada munakasmassa pannuun, anna lieden olla puoliteholla. Vedä hyytynyttä munakasmassaa lastalla reunoilta keskelle ja anna hyytyä reilusti. Silppua meetwursti ja levitä se munakkaan toiselle puoliskolle. Revi päälle juustoa ja asettele pinnalle myös reilusti kirsikkatomaatteja. Rouhi pinnalle lisää mustapippuria ja lisää vaikkapa yrttejä. Anna munakasmassan hyytyä melkein kokonaan ja kippaa se lautaselle siten, että tyhjä reuna munakkaasta tulee osittain täytteen päälle. Tarjoile välittömästi.

Olipas se hyvää ja mehevää, uskoisin että tuommoista munakkaan kuuluisi ehkä olla. Ei ollut mitään kuivaksi korpuksi paistettua ja lettua muistuttavaa, vaan pehmeää ja kosteaa, kivasti lohkeavaa. Juusto suli myös mukaan ja metukka antoi makua, kirsikkatomaatit toivat raikkautta. Yrtit tähän olisi sopinut myös hyvin, mutta eihän sitä siinä jännityksessä muistanut. Hyvin meni, näköjään kannattaa joskus ottaa härkää sarvista ja yrittää :) Munakas olisi kyllä kätevää ja nopeaa ruokaa, pitänee rueta varioimaan. Millainen on siun lempimunakas?
 
Joko olette aloittaneet joulupuuhat, vaikka maassa ei ole vielä lunta ja pakkanen on just ja just saapunut? Mie en ole mikään jouluhössääjä, mutta maaliskuussa ostin tiettyä sinappijauhetta sinappikokkailua varten ja kävin Kotivinkki sivulla ja löysin lisää vinkkejä joulutouhuiluun ja kokkailuun reseptit osiosta. Ainakin miulle Kotivinkin Joulu-lehti ja erityisesti se reseptilehti on ihan ykkösjuttu joulufiiliksen nostattamiseen, tänä vuonna vaan en niitä muistanut ja tajunnut tilata, vaikka tilauslaput tuli kotiinkin. Mukava haaveilla kaikista koristeista ja askarteluista, mutta eiköhän se nyttenkin jää siihen että teen maksimissaan uuden kranssin yksiöni oveen ja nostan yhden lahjaksi saadun tontun esille. Tuolla netissäkin on kivoja joulujuttuja, mukava haaveilla. Sitten joskus, kun on oma perhe ja iso koti, niin sitten voi laitella joulua enemmänkin. Nyt menee sillä, että siivoaa kodin ja laittaa jotain ruokaa, lähtee porukoille ja kokkaa siellä loput jouluruoat ja tulee välipäivinä takaisin kotiin ja arkeen... Oikeestaan kohta voiskin alkaa muistuttelemaan porukoita siitä, että karjalanpiirakat pitää tilata pikkukaupasta ja kinkku olisi kiva saada muuten, kuin pakasteesta.