Törmäsin eilen blogistaniassa pörrätessäni riisipuuron reseptiin ja siitä sain ajatuksen keitellä itsekin riisipuuroa, kerrankin kun sattui kaapissa olemaan tarpeeksi maitoakin. Ostan siis vain 2dl hyla-maitoja, ne kun säilyvät pitkään. Ja onhan niissä passeli pakkauskokokin. Käytän tosi vähän maitoa, mutta muita maitotuotteita ihan normaalisti. Jääkaappia tutkaillessani löysin myös kuohukerman jämät, joten nekin päätyivät riisipuuroon. Kaveriksi keittelin aiemmin päivällä vadelmakeittoa. Aika herkkua! 

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1½ dl kuohukermaa
suolaa
nokare voita

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisit kattilaan. Anna kaiken veden imeytyä riiseihin välillä sekoitellen, lisää sen jälkeen maito. Keittele puuroa hyvin miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riiseihin ja puuro on kypsää. Lisää kuohukerma, suola ja nokare voita, anna kiehahtaa. Tarjoile marjakeiton tai kanelin ja sokerin kera.

Ah! Kerma teki ruoasta entistä parempaa, pyöreää ja pehmeää. Ihan tuli lapsuus mieleen riisipuurosta ja vadelmakeitosta. Riisipuuro on ollut aina yksi lemppariruokia, vaikka sitä ei koskaan muistakaan tehdä. Riisipuuro on myös yksi niitä ruokia (mm. perunamuusin ohella),  joka vaatii reilusti suolaa. Ja varsinkin jos tekis riisivelliä, siihen voi laittaa pieneksi paloiteltua voideltua ruisleipää. Ihan parasta. Back to basics.