Ihanaa itsetehtyä tomaattikeittoa on kiva nauttia kylmänä syyspäivänä. Tein tätä joskus vuosia sitten, ohje on vanhasta reseptikirjastani.

1 kasvisliemikuutio (pidän kyllä enemmän lihaliemikuutiosta)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
25g voita
25g vehnäjauhoja
2x400g tlk tomaattimurskaa (voisi varmaan käyttää paseeraattuakin)
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
sokeria ripaus

Keitä 4,5dl vettä ja lisää liemikuutio. Tee sipulista pientä silppua ja leikkaa valkosipulit muutamaan osaan. Sulata voi isossaa kattilassa ja freesaa sipulisilput, ripottele päälle jauhot. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Purista keitto siivilän läpi isoon kulhoon ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen, lisää sokeri ja tarkista maku.

Tarjoa lisänä vaikkapa jotain näistä
- krutonkeja (öljyn kera pannulla paahdettuja leipäkuutioita)
- smetanaa
- raejuustoa
- mozzarellahelmiä