Toinen lomapäivä takana ja kokkailemaankin kerkesin. Olin viikonlopun työmatkalla Seinäjoen kupeessa (en Provinssissa) ja kaiken sen pizzamäärän jälkeen teki mieli ensinnäkin broileria ja jotain kevyttä. Tätä salaattia söin uunissa paistetun broilerinfileen kanssa. Seuraavalla kauppareissulla pitääkin muistaa ostaa couscousia, jotenkin siitä tulee sellainen kesäfiilis ja nopeata, hyvää ruokaa :)  Ja couscousia voisi useamminkin käyttää... Kannattaa kokeilla, maukasta ja nopeata.


1½ dl couscousia
1½ dl vettä
tilkka sipulifondia
1 pkt apetina aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa öljyssä
½ rs kirsikkatomaatteja
persiljaa
mustapippuria
limemehua
suolaa

Kiehauta vesi kattilassa, lisää tilkka fondia (saa laittaa reilusti, että maistuu) ja couscousit. Laita kansi päälle ja anna olla viitisen minuuttia. Sekoita couscousin joukkoon öljyä fetapurkista, limemehua ja persiljaa. Lisää puolitetut/neljään osaan leikatut pikkutomaatit, feta lisukkeineen ja tarvittaessa ripaus suolaa. Sekoita, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Todella oiva lisuke, maukas ja suhteellisen kevyt. Valmistuu muutamassa minuutissa! Öljyä saa olla reilusti, että lopputulos on mehukas ja onhan siinä öljyssä makua, kun on kaikenmaailman yrttejä ja tomaatinpalasia. Menikin sitten melkein koko purkki tuohon lopulta, vaikka yleensä karsastan öljyä. Jos kaapeissa olisi muutakin kuin tyhjää, tähän olisi voinut laittaa kaveriksi vaikkapa sipulia, kurkkua, oliiveja ja tuoreita yrttejä. Kaikki käy. Tämä sopisi hyvin grilliruoankin kaveriksi.