Kreikassa tätä ruokalajia tarjottiin aina alkupalana ja tämä viilensi mukavasti rannalla vietetyn päivän jälkeen. Ainemäärät ovat suuntaa-antavia.

½ kurkku

2 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
minttua
pippuria
öljyä
patonkia

Valuta jogurttia hiukan, raasta kurkku hienoksi ja purista neste huolellisesti pois. Murskaa valkosipuli. Yhdistä aineet, mausta suolalla ja pippurilla ja lurauta hieman öljyä joukkoon. Anna maustua kylmässä pari tuntia, tarjoile esim. patongin kera tai pihvien lisukkeena. Kannattaa lisätä kurkkua, mikäli lopputulos on liian jogurttinen.
Kreikkalaista jogurttia myydään hyvinvarustelluissa kaupoissa 1kg sankoissa. Voit käyttää myös Bulgarian jogurttia valutettuna.

Minulla on Kreikasta ostamaani tzatziki-mausteseosta, jonka kanssa saa olla melko varovainen. Siinä on suola ja ihmeellisiä aineosia, mutta takuuhyvää tulee kuitenkin joka kerta.