405589.jpg

Laskiaistiistain kunniaksi perinteistä suomalaista ruokaa ruotsalaisin maustein!
Jauheliha oli valitettavasti nautasikaa, jota löysin pakastimesta. Isä toi sitä joskus kun olin kipeänä... Joku aika sitten ostin tuota Santa Marian ruotsalaistyylisten lihapullien maustetta ja nyt päätin testata sitä, muissa blogeissa sitä on käytetty jo aikoja sitten... Ohje käski käyttää 500 g jauhelihaa ja 1 rkl öljyä, mutta miulla oli vain 400g ja öljyä en lihan rasvaisuuden takia laittanut ollenkaan. Kastikepohjat ovat nopeita, käteviä ja hyviä ja varsinkin olen tykästynyt noihin Portin tuotteisiin. Sitten kun itse virittelee siitä lisää, niin potkii kuin mummo lumessa. Niin ja en osaa itse tehdä yhtä hyvää ruskeata kastiketta kuin isä, joten hatunnosto sinne suuntaan!

400 g nautasika-jauhelihaa
1 pss swedish meatballs-mausteseosta
1 sipuli
½ dl vettä

1 prk demi glace-kastikepohjaa
1 prk ruokakermaa
3 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
tabascoa
soijakastiketta

6 dl vettä
1 pss muusijauhetta
suolaa
margariinia
2 dl maitoa

Kaada maustepussin sisältö kulhoon ja lisää 0,5 dl vettä. Sekoita tasaiseksi ja raasta joukkoon sipuli. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna levätä hetken aikaa ja pyörittele pulliksi leivinpaperille. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista pullat kypsiksi. Nestettä irtosi muuten aika reippaasti!

Sekoita kasarissa demi glace, kerma ja sinappi. Mausta ja tarkista maku. Kiehauta kolmisen minuuttia ja tarkista maku. Kannattaa käyttää vispilää, niin tulee tasaista ja hieman cappucinokeittomaista. Saa olla vähän tabascosta potkua!

Keitä 6 dl vettä, lisää suolaa ja margariinia ja lisää kylmä maito. Sekoita nopeasti joukkoon muusiaines ja katso ettei jää paakkuja. Anna tasaantua minuutin verran.

Tee muusista keko, laita muutama lihapulla viereen ja lorauta päälle reilusti kastiketta ja tarjoile lisänä salaattia. Helppoa, vaivatonta ja hyvää. Tätä teen toistekin.

HUOM : ole varovainen raastaessa sipulia, ettei peukalosta lähde slaissia kuten minulla. verta tulee aika nätisti, sillä haava osaa olla yllättävän syvä. käytin sitten loppuajan kumihanskoja.
taikinasta tuli oikein nättiä, kiinteää ja sottaamatonta verrattuna omatekoiseen taikinaani... ilman sipulilisäystä voisi kuitenkin maistua hieman liian vaisulle lopputulos. kastikepohja toimi tosi hyvin ja kastiketta tuli yhden hengen tarpeiksi ihan liikaakin ja muusista tehdään varmaan huomenna jotain kivaa... pullat kutistuivat uunissa tosi paljon ja jos on suurempi joukko syömässä niin suosittelen vähintään tuplaamaan jauhelihan määrän!
nautasika on pahaa ja haisee kuvottavalle, en enää koskaan osta tai ota vastaan sellaista, hyi.