305049.jpg

4             kananmunaa
2 1/2 dl    sokeria
5 dl           vehnäjauhoja
1 dl            mantelirouhetta
2 tl    leivinjauhetta
2 tl    vanilliinisokeria
2 tl    kanelia
4 (n. 400 g)    porkkanaa
200 g    voita tai margariinia

Täyte ja kuorrutus:   
1 rs (200 g)    Mesikämmen sulatejuustoa
1 prk (250 g)    maitorahkaa
3 dl    tomusokeria
n. 2 rkl    omena- tai sitruunamehua

Koristeluun:   
    pieniä marsipaaniporkkanoita
    mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen
porkkanaraasteen ja margariinin kanssa vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita täytteen aineet mehua lukuunottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä kahdeksi levyksi.
Levitä puolet täytteestä kakun väliin.
Kuorruta kakku lopulla seoksella ja koristele mantelirouheella ja pienillä marsipaaniporkkanoilla. Värjää
mantelimassa karamellivärillä oranssiksi ja muotoile sormilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa. Voit leikata myös vihreästä cocktailkirsikasta porkkanoille varret.
MUUTOKSIA:
- laitoin enemmän vanilliinisokeria
- laitoin enemmän kanelia
- en käytä mesikämmentä enkä maitorahkaa
- käytän Philadelphiaa, sitruunamehua ja tomusokeria, laitoin enemmän sitruunaa ja sokeria...
- en koristele marsipaanilla vaan pelkällä hasselpähkinärouheella
- kakun voisi paistaa lasagnevuoassa, jolloin siitä tulisi ohuempi ja vain päälle kuorrute, ei täytettä
Alkuperäinen ohje taitaa olla Pirkka-lehden sivuilta.