Vanhempien pihalla kasvaa pari hyvin vanhaa omenapuuta ja taloyhtiön keruutalkoiden jälkeen tein perheelle jälkiruokaa niistä. Uuniomenoiden tekemisestä ja syömisestä innostunut isä hävisi kokkisodan ja lopputuloksena oli kauan haaveilemaani omppuhyvettä.
 
omenoita kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl rusinoita
100 g margariinia
kaurahiutaleita
sokeria
siirappia
kanelia
flora vanillaa/vaniljajäätelöä/tms
 
Kuori ja lohko omenat voideltuun uunivuokaan. Lisää joukkoon rusinoita ja tee seos pinnalle. Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon maun mukaan kanelia, sokeria ja siirappia. Lisää kattilaan kaurahiutaleita niin, että saat sopivan murumaisen seoksen. Ei saa keittää puuroksi kuitenkaan. Ripottele kauraseos ompuille ja paista uunissa 150 asteessa, kunnes omenat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin. Kaveriksi käy mainioisti Flora Vanilla, jonka voi myös vaahdottaa.
 
Perinteistä ja hyvää :) Mie tosin onnistuin kypsentämään omppuja liian vähän ja lopputuloksena oli allerginen reaktio. Kannattaa olla tarkkana, ettei polta pintaa...