Pidän itseäni suhteellisen kohtuullisena kokkina, kun kuitenkin aina jotain saa pöytään aikaiseksi. En vaan edelleenkään osaa esim. paistaa munakasta, kokkelia tai mitään. Kananmunan keittäminen sopivan löysäksi alkaa nyt tehotreenin jälkeen onnistua (3.30-3.50min, sisältää laskuvirheet). Eli tämmöiset ihan perusjutut, helpot asiat, ne ei oikein luonnistu :D Tämän nimittäin PITI OLLA munakas, mutta lopputulos muistuttaa enemmän kai kokkelia. Vaikka ihan hyvää se oli. Pieleen mentiin heti pannulle päätymisen jälkeen. Apua... :D

2 kananmunaa
2 rkl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa
juustoraastetta

Riko kananmunat kulhoon, riko munien rakenne haarukalla ja lorauta joukkoon tilkka kermaa ja mausta. Sulata pannulla nokare voita ja kaada munamassa pannulle. Ja sitten yritetään siirtää hyytynyttä massaa reunoilta keskelle ja hyytymätön aines valuu laidoille (pitäis syntyä munakas). Tai sitten se menee murskaksi koko juttu, eikä kestä kasassa (syntyy tuollainen). Heitä joukkoon persiljat ja juustot, hämmennä ja anna juuston sulaa. Tarjoile, kun munamassa on suunnilleen hyytynyt ja tekisi mieli heittää koko pannu sisältöineen kohti seinää.

Hyvää ja juustoista tämä oli, mutta lopputulos ei ollut juurikaan sitä, mitä lähdin hakemaan :D Ehkä paistan seuraavan munakkaan vain levynä ja katson mitä siitä tulee... :D Tämän takia en ole edes koittanut munakkaan paistamista ehkä neljään vuoteen. Arvatkaa, onko vähän blondi olo...!Kanat munimassa veljen tekemässä lokerikossa. Kanoja on siis yhteensä viisi ja yleensä munivat näihin kahteen lokeroon, joissa nytkin on sisällä otukset. Kanoilla on pesässä tuoretta heinää, vaikka silloin tällöin joku kananmuna saa hieman säröä pintaansa kolahtaessaan toisiin muniin tai pohjaan. Muuten ne tepastelevat muninnan jälkeen vapaana pihalla, häkissä on aina vettä, ruokaa, heiniä, hiekkaa ja kalkkia jne. Ja sitten erilaisia istuinpuita ja muita virikkeitä. Tyytyväisestä hurinasta ja tepastelulenkeistä päätellen vaikuttavat ihan tyytyväisiltä elämäänsä. Jota en kyllä itse sanoisi valvottujen öiden takia, kun nämä tykkäävät kaakattaa ja kiekua pitkin yötä. Melkoisen kantava ääni!Päiväsaldo ja pieni kori, jolla puhdistetut munat kiikutetaan sisälle munakennoihin.