948049.jpg

Töiden jälkeen nopeasti syötävää - samalla tuli huomiseksi eväät töihin.
Kiireessä voi käyttää apukeinoja, kuten minä. Eikä lopputulosta edes erota itse tehdystä.

1 pkt Hk:n Mummon lihapullia (tai omatekoisia pullia sopiva annos)
1 sipuli
2 dl kevyttä ruokakermaa (5%)
2 dl vettä
1 rkl lihafondia
1 rkl soijaa
mustapippuria
1 rkl ruskeaa kastikesuurustetta (Maizena)

5,5dl vettä
2 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl oivariinia
1 pss Euroshopper-perunamuusiaineksia

Hienonna sipuli ja leikkaa lihapullat puoliksi. Ruskista nokare voita ja laita lihapullat paistumaan pannulle, lisää sipulisilppu, kun pullat ovat saaneet hieman väriä. Anna kuullottua, sipuli saa ruskistua melko tummaksi. Lisää vesi ensin, sitten kerma ja mausteita makusi mukaan. Kiehauta hetki ja lisää kiehuvaan nesteeseen hyvin sekoittaen n. 1 rkl  kastikesuurusta. Anna kiehua minuutti.
Kiehauta kattilallinen vettä, lisää maito ja suola sekä voinokare. Lisää muusiainekset hyvin sekoittaen ja anna tekeytyä 1 minuutti.
Lisäksi tarjolla salaattia ja persiljaa, jota voisi silputa myös muusin sekaan väriä antamaan!

Tosi hyvää ja maistuvaa, kuin tosiaan mummon lihapullia olisi syönyt. Nopeata, eikä niin einestä kuitenkaan. Mausteilla tekee paljon. Jos muusia jää yli, siitä voisi tehdä vaikkapa rieskaa tai sämpylöitä.