Tässäpä taas hieman erilainen etanaohje. Kuten aiemmista ohjeistani voi huomata, pidän etanoista ja kannustan maistamaan niitä, vaikka ennakkoluuloja olisikin - miullakin oli, mutta voitin ne, enkä ole yhtään katunut :) Nämä oli sellaisia pehmeämmän makuisia etanoita, fetajuusto pehmensi valkosipulin ja persiljan makuja mukavasti.

1 iso tai 2 pientä etanapannullista

12 etanaa (säilykepurkista)
3 valkosipulinkynttä
½ punttia persiljaa
mustapippuria
tarvittaessa ripaus suolaa
(halutessasi emmentalia tai parmesaania)

Huuhdo etanat ja kuivaa ne talouspaperilla painellen. Asettele etanat etanapannujen koloihin. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi. Murusta joukkoon lampaan- ja vuohenmaidoista tehty fetajuusto. Raasta/murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, hienonna persilja ja sekoita maustevoi tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja maista, lisää tarvittaessa ripaus suolaa tai lisää pippuria. Nosta etanoille nokareet fetaista maustevoita ja ripottele halutettassani pinnalle vähän raastettua emmental-juustoa tai parmesaania. Nosta pannut 175-asteiseen uuniin grillivastuksen alle ja anna pinnan ruskistua kevyesti. Varo polttamasta! Tarjoa feta-etanoiden kaverina hyvää, tuoretta leipää.

Ah, nam! Koostumus valmiiden etanoiden maustevoissa oli kermaisempi verrattuna aiempiin kokeiluihin, koska fetajuusto suli hieman. Fetan maku oli yllättävän mieto ja pehmeä, vaikka sitä oli melkoisen reilusti. Koska kaapissani ei ollut parmesaania, laitoin toisen pannun pinnalle hieman emmentalia. Ei kyllä sopinut miun mielestä yhtä hyvin, kuin parmesaani tai sinihomejuusto. Toisenlaisiin gratinointeihin sopii siis se paremmin, mutta toimii tarvittaessa tässäkin. Ehkä olisi kannattanut murentaa fetajuustoa vielä pinnalle, niin olisi saanut vähän erilaista ulkonäköäkin annokseen :)
 
 
Fetajuusto-maustevoi


Emmental-lisällä