Joulukuussa Helsinkiin suuntautuneella työmatkalla kävimme koko kollegaporukalla syömässä ravintola Pihatontussa Eerikinkadulla, josta hotelliin ja toimistolle ei ollut pitkä matka. Ravintola oli tunnelmallinen ja siisti, todella paljon oli muitakin asiakkaita lisäksemme. Koska olimme tehneet ruokatilaukset jo etukäteen ryhmämme suuren koon vuoksi, ei tarvinnut säheltää itse ravintolassa. Palvelu oli muutenkin todella nopeata ja loistavaa. Ravintolasta jäi semmoinen kotoinen olo, perushyvää ruokaa ilman kikkailua, kohtuulliset hinnat, hyvä palvelu.

Alkupalaksi valitsin etanoita, kuinka yllättävää. Tällä kertaa etanat saivat makua valkosipulista ja parmesaanista, lisänä rapeaa leipää ja sitruunaa. Etanat olivat hyviä, joten ihan nappivalinta. Meidän koko pöytäseurueemme taisikin tilata paria poikkeusta lukuunottamatta etanoita. Näytti maistuvan kaikille, mitä ikinä lautasilta kenelläkin löytyi :) Onneksi koskaan etanoiden kohdalla ei tule annoskateutta, jos joku ei vielä ole etanoita maistanut, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla! Eivät ole niljakkaita tai ällöttäviä, kuten yleensä perusteluina kuulee, mie kyllä liputan aina etanoille! :)

Rakas vierustoverini ikuisena Italia-fanina nautiskeli antipaston, joka sisälsi parmankinkkua, graavilohta, aurinkokuivattua tomaattia, marinoituja herkkusieniä, mozzarellaa, artisokkaa ja bruchettaa. Hyvää kuulemma oli!

Makuhermot avattuamme pöytään kiikutettiin mitä ihanamman näköisiä ruoka-annoksia lihasta kanaan ja kasvikseen. Itse nautiskelin häränseläkettä bearnaise-kastikkeella. Annoksessa oli siis härän ulkofileetä, bearnaisea, maalaislohkoperunoita, sipulirenkaita ja glaseerattuja juureksia. Pihvitoiveeksi olin laittanut medium plussan, mutta mielestäni pihvi oli hieman liian raakaa, onneksi se oli niin mureaa ja hyvää, että upposi hyvin. Ehkä mie kohta uskallan tilata sen pihvin mediuminakin... Tässä on ollut opettelu käynnissä :) Lihavarras ja yrttihärkä näytti myös maistuvan, samoin smetanakana. Porukassa tulee aina annoskateus, joten jos kyseiseen paikkaan joskus toiste menen, tilaisin kyseiseltä listalta joko lihavartaan tai yrttihärän seuraavaksi :) Jälkiruoaksi nautimmet kahvit, sillä meillä oli seuraavaksi kiire työhyvinvointia harrastamaan, eli ravintola Shakeriin cocktail-koulutukseen. Siitä juttua tulossa ihan pian! Mukava paikka tämä Pihatonttu, kannattaa ehdottomasti käydä syömässä!