Fetajuustosta saa hyvin myös jälkkäriä, vaikkei se ehkä ensimmäisenä tulisikaan mieleen :) Koska erilaisia juustoja yhdistellään muutenkin hedelmiin ja marjoihin, niin miksei myös fetaa vaikkapa mansikkaan. Monille on varmaan tuttu klassikkojälkiruoka, jossa on tuoreita mansikoita, viher- tai rosépippuria ja balsamicoa. Tässä ohjetta on viety hieman eteenpäin. Oi että oli ihanaa! :)

500 g tuoreita mansikoita
15 kpl viherpippureita
cocktail-tikkuja

Kuutioi fetajuusto mansikoiden kokoon sopiviksi kuutioiksi. Sekoita lautasella balsamicokastike ja morttelissa murskatut viherpippurit tasaiseksi. Lisää joukkoon marinoitumaan fetakuutiot, anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa. Leikkaa sillä välin mansikoista kanta pois ja puolita mansikat. Ota marinoituneet fetat jääkaapista ja tökkää cocktail-tikku fetakuution läpi ja paina mukaan vielä mansikanpuolikas. Voit valuttaa viherpippurisiirappia cocktail-tikuille ja koristella lautasen kokonaisilla viherpippureilla. Anna tikkujen olla kylmässä hetki ennen tarjoilua, mutta ota tikut huoneenlämpöön tekeytymään vähintään varttitunti ennen tarjoilua.

Nämä vievät kielen mennessään! :) Maut sopivat oikein hyvin yhteen, eikä balsamico värjännyt fetaa tai mansikoita, kuten perinteisellä balsamicolla tai tummalla balsamicosiirapilla olisi tapahtunut. Mansikat voi pujottaa tikkuihin kummin päin tahansa, miusta tuo keikkuvaisempi oli hauskempi ja esteettisempi keino, samalla mansikan leikkuupintaan valui vähän viherpippurisiirappia antamaan makua. Tätä kannattaa kokeilla! :)

Ja tässäpä oli samalla viimeinen fetareseptini tältä erää!