Joensuussa aukesi jokin aika sitten Keskuskujalle Oliivin paikalle kiinalainen ravintola, Nana. Alunperin olimme menossa ystäväni kanssa hampurilaiselle Dollyyn, mutta sen ollessa täynnä inttipoikia poikkesimme lähes viereiseen Nanaan, jossa ei ollut vielä tullut käytyä. Ravintola on sisustettu kaikella kiinalaisella teemaan sopivalla, niin tapetit kuin lamput jne luo aitoa tunnelmaa, samoin taustalla (liian kovaa) soiva kiinalainen musiikki. Mennessämme sisään asiakkaita oli lähes jokaisessa pöydässä, mutta poistuessamme ravintolaan jäi vain yksi asiakas, vaikka kello oli vasta jotain kahdeksan. Olipa muuten eräs julkkiskin paikalla!

Saimme nopeasti ruokalistat, jolla taisi olla jotain 70-80 annosta alkuruoasta jälkkäreihin ja menu-ehdotuksiin. Pitkä miinus kuitenkin siitä, että melkein jokaisessa sanassa oli kirjoitusvirhe. Sinänsä ihan sympaattista, mutta rasittavaa luettavaa. Kokkikin tuli keittiöstä meitä välillä tervehtimään, muutenkin palvelu oli hyvää. Joskin emme tienneet, että pitää mennä tiskille maksamaan, osa asiakkaista kun palveltiin pöytiin loppuun asti.

Vaihtoehtoja oli paljon ja melkein yllätti valinnanvaikeus, mutta tämmöistä valikoitui lautasillemme:

 

Miulle paistettua kanaa ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa, alkuun otin sipulirenkaita, jotka olivat varmaankin suoraan pakastepussista, kun niin tutuilta näyttivät

Annos oli värikäs ja maukas, mukavan raikas maultaan. Lisukkeeksi oli tietysti kipollinen riisiä. Tämä oli mielestäni hyvä valinta, vaikkakin kaali oli jossain määrin dominoivassa asemassa (ja kaali ei kuulemma kuulu aitoon kiinalaiseen kokkaukseen ainakaan siinä määrin mitä Suomessa, mutta pitäähän sitä katettakin jäädä talolle...). Kana oli ihan mielettömän pehmeätä ja mureata, en vaan ymmärrä miten siitä saadaan sellaista. Edes kiinalaisen ruoan kurssilla kanasta ei tullut sellaista, vaikkakin enemmän kuin mitä koskaan kotikeittiössä :) Sipulirenkaat oli kyllä pettymys, aika monta ja ilman mitään soossia, kuivaa. Tosin oma vika, mitäs tilaan jotain sellaista kiinalaisessa. Alkuruoka, pääruoka ja olut maksoi miulla muistaakseni 15 euroa, eli ei paha.

Ystävälleni wokattua/paistettua kanaa, kasviksia ja nuudeleita, alkupalaksi oli kasviskevätkääryleitä, jotka taas taisivat olla ravintolan itse loihtimia

Tämä annos oli ihan järkyttävän iso! Kaverini söi siitä varmaan yli puolet ja silti sitä jäi sellaisen grillikioskin makkaraperunalaatikon verran kotiin vietäväksi - paljon siis vielä siinäkin vaiheessa. Annos oli melkoisen rasvainen ja maultaan hieman tunkkainen, johtunee varmaan jostain käytetystä kastikkeesta tai mausteesta. Kasviksia ja kanaa oli ehkä liian vähän suhteessa nuudeleihin, kana oli kuulemma pehmeätä. Jos tahdot saada rahallesi vastinetta määrällisesti, tilaa tätä! Ehkä myös mielikuva Hyveen & Paheen taivaallisista wokeista sotki hieman. Sellaiset nuudeliwokkihommat jätän ainakin itse suosiolla H&P:n. Kaverin kevätkääryleet olivat hyviä, joku määrittelemättömäksi jäänyt maku oli kiva ja kääryleet olivat rapeita. Tosin tässäkin olisi ehkä jotain kastiketta voinut olla kaverina?

Kokonaisuutena ravintola oli positiivinen yllätys kaupungissa, jota hallitsevat lähinnä S-ketjun ravintolat ja erilaiset kebab-pizzeriat. Lounas ravintolassa on todella kehuttu, ainakin mitä olen kavereilta kuullut ja listaa nähnyt. Samoin lista oli sen verran kattava, että varmasti kaikille löytyy mieleinen annos. Miun pitäs ihan selkeästi oppia tilaamaan kiinalaisessa muutakin kuin hapanimelää tai friteerattua kanaa, vaikka ne onkin aina niin hyviä ja yleensä takuuvarmoja. Suosittelen siis Nanassa käymistä kaikille, itse ainakin tiedän jo nyt, mitä voisin testata jatkossa :) Jokos te olette kerenneet Nanaa tyyppaamaan?

Niin ja Nanan listalta löytyi myös poroa - tuota kiinalaista perinteikästä kansalliseläintä.