1817402.jpg

Piimä ja banaanit olivat menossa vanhaksi, joten yhdistelmällä uutta kokeilua :)
Osan kakusta ajattelin pakastaa folioon käärittynä,
vaikka kakku säilyykin pitkään jääkaapissa.
Pohjana hieman muokattu piimäkakkuohje, johon lisätty banaania. Helppoa.
Vaan kyllä äiti silti tekee paremman piimäkakun edelleen kuin mie :)

3 dl piimää
2 banaania
1 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl neilikkaa
4 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
rusinoita
200 g margariinia

Yhdistä kulhossa piimä, muussatut banaanit, sokeri ja siirappi. Lisää kaikki kuivat aineet jauhoihin ja sekoita kauhalla kulhossa hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon haluamasi määrä rusinoita. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi taikinaan ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi ja kullanruskeaksi. Miun uunillani meni jotain 1h 20min. Tuntuu ettei uuni oikein toimi kunnolla :D

Hyvää kakkua tuli, varmasti paranee vielä jäähtyessään. Piimäkakku on klassikko, samoin banaanikakku. Yhdessä ne ovat toimiva ratkaisu, suosittelen :) Ja ainakin melko pian uunista ottamisen jälkeen kakku oli normaalia piimäkakkua pehmeämpi ja kosteampi, joten sillä selittynee pitkä paistoaikakin, kun muita aineita en lisännyt.

Vuoan sain vuosia sitten edesmenneeltä mummiltani lahjaksi ja se on jotenkin hassun mallinen, jäi taas rasva-korppujauhorannut vaikka huolellisesti ylimäärisen valutin pois. Siinä on vielä keskellä tuollainen muotoilu :) Ja tuntuu ettei siinä saa yhtä rapsakkaa ja tummaa paistopintaa kuin kotikotona olevalla vuoalla.