perunoita
valkosipulia
öljyä
suolaa
kermaa
juustoraastetta

Huuhtele ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Murskaa paljon valkosipulinkynsiä kulhoon ja lorauta perään öljyä niin, että saat hyvinlevittyvän tahnan, mausta ripauksella suolaa. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, valkosipuliöljyä ja ripaus suolaa.
Kun kaikki ainekset ovat vuossa, kaada päälle kermaa niin, että kaikki peittyvät, ripottele pinnalle juustoa ja paista 175 asteessa kauniin ruskeaksi pinnalta ja tarkista, että perunat ovat myös kypsiä.
Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, laita päälle foliota tai leivinpaperia. Jos nestettä haihtuu liikaa ja perunat alkavat kuivua, voit lisätä vuokaan kermamaitoa tai ihan vettä.

Tarjoile esim. pääsiäisenä lampaan lisukkeena tai pihvien seurana.

Vinkki: Voit latoa vuokaan myös hienonnettua sipulia, antaa kivan säväyksen!