Kesään kuuluu ehdottomasti edes sen kerran oikea mansikkakakku! Tein tämän nimipäiväni kahvihetkeen 21.7. Ostin elämäni ensimmäisen laatikollisen mansikoita, josta tein tämän kakun ja kaksi erilaista hillokokeilua. Lopulta vain muutama mansikka tuli naposteltua sellaisenaan :) Nyt ei taida enää mansikoitakaan saada, mutta jospa vattua...

6 kananmunan kaakaolla maustettu kakkupohja
sekamehua kevyesti laimennettuna
runsaasti mansikoita
2 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
vanilliinisokeria

Paista kakkupohja (mielellään edellisenä päivänä) ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. Vatkaa vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja sokereita maun mukaan. Kostuta pohja ja levitä päälle ohut kerros kermavaahto-rahkaa. Leikkaa päälle runsaasti mansikoita, levitä ohuen ohut kerros kermarahkaa ja tee seuraava kerros samoin. Kostuta myös pintalevy ja levitä päälle ja kakun reunoille loput kermavaahdot, ei mitenkään liian fiinisti. Asettele päälle halkaistuja mansikoita ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Oli hyvää :) Mie tykkään rahkalla maustetusta kermavaahdosta, vaikkakin isä ja pikkuveli tais todeta, että jos joskus vielä niille kakkua teen, niin rahkan sais jättää pois. Kakku oli melkoisen suuri, mutta parissa päivässä se taisi upota kokonaan silti. Ja maku tottakai paranee, kun maut saavat tekeytyä vaikkapa yön yli jääkaapissa. Nyt vaan ei ollut mahdollista täyttää kakkua etukäteen, kun en kerennyt kauppaan kuin vasta maalle matkatessa ja torilta kävin mansikkalaatikon nappaamassa :) Olivat muuten hyviä mansikoita! Ei ollut montaa huonoa joukossa. En uskaltanut rueta pursottelemaan, kun tuntui ettei kerma riitä muutenkaan koko kakkua päällystämään. Mutta ahkeralla ja spatuloinnilla sekin sitten lopulta onnistui :) Pyörivä alusta olis kiva...