Muutama viikko sitten kävin taas vanhempien luona syömässä, yllätys yllätys, sieniä.
Toiveeni mukaisesti keitto oli tällä kertaa soseutettu ja voin kertoa, että oli suuri virhe.
Soseutettuna suppilovahveron maku muuttui jotenkin kitkeräksi,
eli kannattaa jatkossakin suosia hienonnettuja sieniä :)

suppilovahveroita
sipulia
vettä
kasvislientä
pippuria
paistettua pekonia
suolaa
kermaa
koskenlaskijaa

Kiehauta sienistä pannulla neste pois ja lisää pannulle nokare voita ja hienonnetut sipulit. Kuullota kypsäksi ja kaada seos kiehuvaan kasvisliemeen kattilaan. Kaada kattilaan tilkka kermaa ja murustele koskenlaskijaa, sulata juusto ja soseuta. Lisää pannulla paistetut pekonit. Tarkista maku ja koristele persiljalla.

Hyväähän se muuten oli, mutta kyllä sittenkin paloina oleva sieni toimi ainakin tämän lajin kohdalla paremmin. Herkkutatti tai tatti lienee sopivampi soseutetuksi? Ainakin lempiravintolassani Kielossa listalta löytyy kuohkeaa herkkutattikeittoa, joka on blendattu. Kiitos taas vanhemmille sienten keräämisestä ja niiden valmistamisesta :)
ÄLÄ SIIS SOSEUTA. Isän erikoispyyntö oli tämä lisäys, kun huonomuistisuuden takia piti tarkistaa aineksia ruoan valmistajalta :)