1504841.jpg

Viikko sitten tein pizzaa pakastimeen asti.

3 dl vettä
1½ pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita hiiva osaan jauhoja ja lisää +42 asteiseen veteen. Vatkaa käsin rakenne tasaiseksi, lisää suola ja loput jauhot hyvin alustaen. Jätä kimmoisa taikinapallo, joka irtoaa kulhon reunoista, kohoamaan vedottomaan paikkaan.
Taputtele käsin kohonnut taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteiden valmistuksen ajan.

tomaattipyrettä + ketsuppia
1/3 pkt korpelan kinkkusuikaletta
1 prk pieniä ananaskuutioita
1 sipuli
1 tomaatti
muru aurajuustoa
(pizza)juustoraastetta

Sekoita tomaattipyrettä ja ketsuppia toisiinsa ja levitä se kohonneelle taikinalle. Ripota päälle juusto ja sen päälle kinkku, sipuli, ananas, sekä osalle pizzaa tomaatti ja toiselle osalle aurajuusto. Osa taisi olla ilman tomaattia ja aurajuustoakin.

Paista 250 asteessa kullanruskeaksi ja rapeaksi.

Lisänä murskattua valkosipulia, johon on sekoitettu tilkka öljyä ja hippunen suolaa. Näin valkosipulin saa paremmin levitettyä valmiin pizzan päälle! Ja suola täydentää makua.