1113640.jpg

Tieto kyseisestä ohjeesta on hautunut jo varmaan pari vuotta päässäni. Nyt vihdoin sain aikaiseksi kokeiltua, odotin ehkä hieman erilaista lopputulosta. Mutta ehkä jatkossa syön piparini paistamattoman aurajuuston kera ja nuo murut nyt on muutenkin aika ilmalle maistuvia.

150 g auramu-pussi
500 g piparitaikinaa pakasteesta

Sulata piparitaikina ja kaaviloi se jauhojen avulla ohueksi levyksi. Ripottele aurajuusto tasaisesti levylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa rullasta n. 1 cm levyisiä renkuloita ja laita ne pellille leikkauspinta ylöspäin. Jos rullan pyöreä muoto kärsi leikkauksen aikana, puristele kiekko oikeaan muotoonsa.
Paista 175 asteessa kullanruskeaksi ja jäähdytä. Tarjoile esim. glögin kanssa pikkupurtavana.

Lopputulos ei ollut ehkä ihan niin rapea, mitä odotin. Ehkä se johtui siitä, että äiti laittoi niiden päälle kuvun liian aikaisessa vaiheessa estämään kuivumista ja näin turha kosteus ei päässyt haihtumaan palojen päältä. Hyvä oli testata, mutta ei tule ehkä toiste tehtyä. Raakana parempaa.

1113646.jpg

Tässä paistettuja versioita. Tulee aika monta, mutta en tajunnut laskea kuinka monta...