Huomasin joku aika sitten, että en ole tehnyt ikuisuuteen marjasoppaa! Siispä pakastinta tutkimaan ja sieltä löytyi rasiallinen maalta kerättyjä punaherukoita, vaikka mielessä olikin vatuista tehty keitto. Perinteet kunniaan!

1 l kylmää vettä
1 dl kylmää sekamehutiivistettä (pirkan on miun suosikki)
5 rkl perunajauhoja
1 keskikokoinen rasia punaherukoita sulatettuna
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 rkl vaniljasokeria (voi jättää poiskin tai käyttää vanilliinia)

Sekoita perunajauhot sekamehutiivisteeseen ja kaada kattilaan veden joukkoon. Lisää mukaan sokerit ja marjat. Kiehauta ja ota kattila levyltä, kun se pulpahtaa ja sakenee, älä keitä. Ripottele pinnalle vähän sokeria estämään kuortumista. Tarjoile jäähtyneenä esim. turkkilaisen jogurtin kanssa tai ihan sellaisenaan kulhosta lusikalla. Mulla ainakin tästä tuli semmoista, että voi ihan lasistakin juoda, nam!

Tykkään juotavista marjakeitoista ja tästä tuli sellaista, hieman paksumpana se pysyy paremmin lusikassa. Ohjeet kannattaa katsoa perunajauhopaketin kyljestä, niin saa mieleistään. Ota huomioon myös marjojen valuttama neste! Mie syön muuten tosi usein aamupalaksi Valion marjakeittoja, erityisesti mustikkaa. Nyt kyllä en osta soppaa kaupasta, vaan teen lopuista pakastimen marjoista itse. Muutenkin pitäisi saada pakastinta tyhjenneltyä ja sulatettua, kun on vielä kunnon pakkasia! Viime talvena taisinkin unohtaa moisen operaation ihan kokonaan... Hupsista :)