1289305.jpg

Tein maanantaina tällaista ruokaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi päivittää blogiin.

perunoita
1-2 rkl öljyä
1 rkl limemehua
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
aurajuustoa

1 porsaan sisäfile
1 pss kermakastikeaineksia
1 dl kylmää vettä
2 dl maitoa
sinappia
limemehua
mustapippuria
(härkä-punaviinifondia)

Pese perunat huolellisesti. Sekoita timjamia, rosmariinia ja aurajuustoa lukuunottamatta öljyyn mausteet ja sivele sitä puoliksi leikattujen perunoiden pinnalle. Ripottele osan perunoiden päälle rosmariinia ja timjamia ja osalle vain mausteöljyä. Kypsennä perunoita melkein kypsiksi uunissa n. 200 asteessa ja ripottele aurajuusto lopussa loppujen perunoiden päälle sulamaan. Sekoita kastikeainekset nesteisiin ja anna kiehahtaa. Vispaa joukkoon sinappi ja mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
Tarjoile uunissa kypsytetyn porsaan sisäfileen, kastikkeen ja salaatin kera.

Nuo perunat olivat ihan taivaallisia ja mukavan rapeita, possusta tuli liian kypsää kun perunat eivät meinanneet millään kypsyä - olisi pitänyt laittaa ne sittenkin aiemmin uuniin ja uunin lämpötilakin oli aluksi vain 150 tai 175 astetta. No, hyvää se kuitenkin oli ja ei tarvinnut pahemmin kyökissä häärätä.