Joskus tekee mieli ihan perinteistä makkarakastiketta ja sitä tulikin sitten joku aika kokkailtua. Arvostele mun illallinen -ohjelmassa Roman Schatz kokkasi jotain suikaloidusta lenkistä, niin siitä sain idean leikata pötkylän hieman eri tavalla. Normaalisti kun tulee tehtyä ihan vaan lanttia tai puolikasta lanttia. Olis vaan pitänyt vielä ohuempaa suikaletta tehdä, mutta eipä sitä taas kiireessä sitten jaksanut rueta liikaa hifistelemään. Hyvää se oli silti :)

1 pötkö HK:n sinistä
1 iso sipuli
1 prk sipuliruokakermaa + tilkka vettä purkin huuhteluun
suolaa
mustapippuria
tilkka soijaa

Suikaloi makkara ohueksi tikuksi ja paista se kullanruskeaksi, pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa. Lisää paistamisen loppupuoliskolla pannulle suikaloitu sipuli ja anna senkin ruskistua. Kaada mukaan ruokakerma ja purkin huuhdevesi ja mausta. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile esim. perunamuussia kaverina.

Perusruokaa, oikeastaan jopa comfort foodia. Harvoin tehtynä hyvää, ei pääse tympääntymään. Miusta makkara kuuluu ruskistaa, ennenkuin sitä ruoaksi käyttää esim. kastikkeeseen tai soppaan. Tykkään siitä ruskistetusta pinnasta eikä se makkara "pöhöty" niin pahasti, kun se ei pääse imemään kaikkea nestettä itseensä.