539938.jpg

Ohjeen bongasin eilen uusimmasta Maku-lehdestä Snellmanin mainoksesta, jota muokkasin hieman makuuni soveltuvammaksi. Kätevästi sai käytettyä vanhaksi menevät kananmunat, kinkut ja paprikat pois. Ja mitäpä sitä vajaata fetapurkkia säilyttämään.... Ohjeessa on enemmän fetaa (alkuper. aurajuustoa) ja paprikaa ja mausteita, mitä alkuperäisessä ohjeessa, koska miusta taikinan maku oli hieman vajavainen ilman lisäyksiä. Vähän vaihtelua perinteisiin piirakoihin verrattuna!

3/4 dl perunasosejauhetta (tai 2 dl valmista muusia)
1½ dl vettä
4 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
½ dl sweet chili saucea
1 punainen paprika
180-300 g kinkkua (mulla oli paketin jämät + pakastimesta pieni pussinpohja, ehkä liian vähän?)
1 prk apetina 10% fetakuutioita
½ punttia ruohosipulia

Voitele ja korppujauhota isohko vuoka (minä käytin isoa irtopohjakakkuvuokaa) ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
Silppua kinkku pieneksi ja kuutioi paprika, murenna fetajuusto pienemmäksi ja pätki ruohosipuli.
Lämmitä 1½ dl vettä mikrossa ja kaada se kulhoon perunasosejauheen päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä, lisää kananmunat ja 1 dl maitoa sekä voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne, sekä feta, kinkku, paprika ja ruohosipuli taikinan joukkoon. Mausta chilikastikkeella, mustapippurilla ja oreganolla, lusikoi vuokaan ja paista noin tunti.