754710.jpg

Maakunnan ykköskokki Tarmo Wasenius oli meillä eilen Vainoniemen huvilalla kokkailemassa edeltäjäni läksiäisjuhlassa, tarjoilusta vastasi Teatteriravintolan Pekka Lumatjärvi, maakunnan ykkösmiehiä hänkin.
Juhla oli oikein lämminhenkinen ja onnistunut, S sai paljon halauksia, lahjoja ja kukkia ja minua onniteltiin uudesta työpaikasta, aloitan siellä työt 1.8.2007 ja lopettelen vähitellen ravintolatyöt.

Kokki-Tarmo grillasi huvilan pihalla uudessa isossa(!!!) grillissään vartaita puolisen tuntia, jolloin lopputulos oli mehevä ja onnistunut. Atsiki vei kielen mennessään ja mikään ei voita kunnon mansikoita ja kermavaahtoa. Teatterin hiivaleipä minua on kyllä aina ihmetyttänyt, kuinka se voi olla niin mielettömän hyvää, kerrasta toiseen!

Kuohuviini
***
Kreikkalainen salaatti
Pasta-kinkkusalaatti
Hölskytyskurkut
Saslik-possuvartaat
Atsiki - venäläinen tomaattikastike
Uunijuurekset
***
Teatterin hiivaleipä
Voi
***
Mansikat
Kermavaahto
***
Punaviini
Valkoviini
Olut
Vichy
Karpaloinen booli
***

Sen verran kävin keittiömestarilta kyselemässä, että mitä lihan marinadi sisälsi. Edellisenä aamuna lihapalat oli laitettu valkoviini-omenamehu-sipuli-jeera-pippuri marinadiin (arvatkaa muistanko kaiken!) ja välillä hierottu marinadia lihoihin ja lopuksi sitten lisätty suola ja sekin hierottu lihaan. Sitten vaan huoneenlämpöön ja grilliin.
Mansikat oli perattu ja laitettu sokeriliemeen maustumaan myös edellisenä päivänä. Suussasulavaa!

754720.jpg

Etualalla pastasalaatti, vasemmalla lihaa atsikin alla, oikealla ylhäällä fetasalaattia, leivän alla hölskykurkut ja sen vieressä uunijuurekset. Sori kuvan huono laatu!
Olipa kiva olla kerrankin valmiissa pöydässä :)