817444.jpg

Kuva: Blankon nettisivut

Olin Turussa työmatkaa odottamassa ja ystäväni vei miut syömään kivaan ravintolaan joen varrelle. Paikkana oli nuorten suosima Blanko joka oli nytkin melko täysi. Ensin ovesta sisäänastuessa on pieni baari ja puolta kerrosta alempana on pieni ravintolapuoli. Sisustus oli neutraali ja nuorekas, oikein viihtyisä.

Ruokalistan saadessani meinasin pyörtyä, sillä teki mieli maistaa kaikkea! Päädyin kuitenkin ottamaan broileri-rucolakerma-tortelloneja allergian vuoksi. Annos oli loistava valinta, sillä se vei kielen mennessään. Broileri oli ihanan paahteista ja pasta kastikkeineen mahtavaa. Ei olisi varmaan vaikea tehdä itsekään sellaista... Annos oli vielä kaiken lisäksi niin iso, että osa jäi syömättä suuresta nälästä huolimatta.

Ystävä söi lemppariaan eli kormabroileri-thalilautasen, jossa oli perinteisellä intialaisella lautasella omissa koloissaan niin riisit, kastikkeet, papulisäkkeet kuin pääraaka-ainekin. Hyvältä näytti ja kuulemma myös erittäin makoisaa :)

Palvelu oli ystävällistä ja nopeata ja tarjoilija vastaili asiantuntevasti kysymyksiini, kunnes tuli laskunmaksun aika. Eli saimme nopeasti kyllä laskun, mutta kukaan ei tullut hakemaan rahaa yli puoleen tuntiin, kunnes veimme laskulautaset baarin tiskille ja lähdimme... Tästä ainut miinus. Ruoan ja ruokajuoman sai alle 20e:lla, joten ei ollenkaan paha. Voisin käydä toistekin mielelläni, vaikkei Turku niin lähellä sydäntäni olekaan!