Jouluna menen vanhempieni luokse pariksi päiväksi, töitä on taas jo 25.12... "Joululomani" alkaa pe-la yönä, tai aamuyönä, kun työt loppuvat. Tapaninpäivä on sitten vapaa, jolloin varmaankin kasaannutaan kavereiden kanssa jonnekkin ravitsemusliikkeeseen. Ja vuodenvaihteesta on taas pakko sanoa sen verran, että olen pe-su yöt töissä, eli kolme yötä putkeen töitä, niin ei tarvitse itse juhlia taas ollenkaan. Ei kyllä haittaa, varsinkaan palkkapäivänä!

Tiedän, että jouluna tarjolla on mainioita tuupovaaralaisia karjalanpiirakoita, smetanaa ja sipulisilppua (mainiota piirakan päällä, ei-allergiset voi laittaa lisäksi mätiä), lanttu- ja porkkanalaatikoita (Saarioisen ja jonkun pitopalvelun tekemiä ja meidän modaamiamme), kinkkua, salaattia ja muut syö varmaan kalaakin. Minä teen vielä kinkulle kastikkeen, isä pilasi sen viime vuonna käyttämällä Jyrki Sukulan Via-kinkkukastikepohjaa, hyi saakeli!
Laitan sitten jossain välissä tarkan menun tänne ylös ja mahdollisesti ne ruokaohjeet, joilla olen tehnyt aiemmin itse laatikot. Jos vain siis löydän ne!

Pikkuveli oli tänään paistanut pipareita, tosin äidin mukaan taikinasta oli yli puolet veljen mahassa eikä pellillä... Mie olin ihan samanlainen pentuna :D Torttuja tehdään varmaan muutama kappale ihan tavan vuoksi ja perinteiden kunniaksi, tosin vadelmamarmeladilla yleensäkin. Taatelikakkua ja piimäkakkua varmaan kanssa syödään kahvipöydässä. Mummolaan maalle tulee Helsingin tätini ja kaupunkimummo tulee varmaan vanhemmilleni. Haudoillakin varmaan käydään jossain välissä ja aattoaamuna katsotaan telkkarista iki-ihana Lumiukko-ohjelma! Ja kuusi koristellaan vasta aattoaamuna, joulurauhanjulistus seurataan ja käydään saunassa ja tietysti aamulla syödään puuroakin.

Joulupukki ei enää onneksi meillä vieraile, mutta lahjoja annetaan. Itse olen panostanut lähinnä kirjallisuuteen lahjahankinnoissa ja itse olen toivonut lähinnä Tefalin isoa wokkikasaria, astioita ja laseja... Katsotaan, mitä kaikkea saan ja mitä menen ostamaan heti välipäivinä :D
Kavereiden kanssa sovittiin, että käydään välipäivinä hienosti syömässä pitkän kaavan mukaan hyvässä ravintolassa. Sitten siitäkin reissusta ilmestyy tänne pieni juttu. Tavoitteena olisi kiertää läpi joensuulaiset ravintolat ja kertoilla sitten niistä samalla. Ja ehkäpä tänne voisin kirjoittaa myös baareista, joissa tulee käytyä...


Rauhallista joulunaikaa kaikille!