Tein viime viikolla pitkästä aikaa kääretorttua, kun oli menossa vanhaksi sekä kananmunat, että Flora Vanilla. Olin perheen luona käymässä ja tehtiin myös pasteijoita :)

1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
3/4 lasillista vehnäjauhoja
1/4 lasillista perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
mansikkahilloa
½ prk Flora Vanillaa
tarjoiluun ½ prk Flora Vanillaa

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaalean muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele varovasti jauhoseos vaahtoon ja levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa kevyen kullanruskeaksi ja kumoa toisen leivinpaperin päälle (jolle voi laittaa sokeria). Irrota varovasti pohjasta leivinpaperi ja levitä taikinalevylle hilloa sekä puolet vaahdotetusta vanillakastikkeesta. Kääri levy rullalle ja tarjoile lisänä loput vanillavaahdosta.

Ihanan simppeliä ja hyvää! Perunajauhojen käyttäminen kyllä vaikuttaa kivasti rakenteeseen ja makuun, ei tule sellainen niin kananmunaisen makuinen - ainakaan miun mielestä.