Edellisessä postauksessa kerroin tehneeni aurajuustoista perunamuussia. No, sitä muussia tein tarkoituksella enemmän, että lopusta voin tehdä rieskoja. Muutenkin rieskoihin kannattaa upottaa ylimääräiset puurot, muussit ja miksei vaikka kasvissoseet. Tänään leivoin rieskoja ja pullaakin laskiaisen kunniaksi :) Kylläpä koti oli lämmin, kun uuni paahtoi monta monituista tuntia päällä!

muutama desi auramuussia
n. 80 g creme fraichea
1 dl maitoa
1 kananmuna
ripaus suolaa
vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna

Sekoita muussin joukkoon ranskankerma, maitoa ja kananmuna. Mausta seos kevyesti suolalla ja lisää vehnäjauhoja mahdollisimman vähän sekoittaen, kunnes taikina on helposti muotoiltavaa. Lisää sulatettu voi ja lisää tarvittaessa vielä vähän vehnäjauhoja. Taputtele jauhotetuin käsin taikinasta ohuita kakkaroita pellille leivinpaperin päälle ja paista kullanruskeiksi. Rieskat maistuvat semmoisenaankin, mutta kaverina voi tarjota voita tai vaikkapa perinteistä munavoita.

Namnam! Lämpimäiset ovat aina hyviä :) Tässä vaiheessa aurajuusto ei enää maistunut, sillä muussia tuli jatkettua sen verran paljon muilla aineilla. Paistoaikaakaan ei tullut katsottua, kun hääräsin kaikkea muuta samalla. Mutta veikkaisin noin varttituntia? Muutenkaan en kyllä ruokaa laittaessa/leipoessa hirveästi kelloa tuijota, oma silmä ja muut aistit ovat mielestäni tärkeimmät mittarit. Ja kaikki uunitkin ovat keskenään erilaisia, kaiken lisäksi tuntuu ettei tuo uunikaan vetele enää parhaimpia päiviään... Pitäisi kuitenkin opetella käyttämään paistokelloa, tuli sellainen vehjekin vihdoin ja viimein tähän taloon hankittua kuukausi sitten Chez Mariuksesta :)