Oltiin viikonloppuna työn puolesta taas perinteisesti mökkeilemässä ja miulla oli kunnia tehdä ostokset tukusta (taivas!) ja valmistaa ruokaa. Päädyin pieniin helpotuksiin, eli en tehnyt kakkuja itse ja kanatkin olivat valmiiksi kypsennyttyjä. Aikaa jäi vähän muuhunkin ja kun ei koskaan tiedä, millainen varustelutaso on valmistusvälineistä vuokramökeissä... Tarjoilut tehtiin 12 hengelle.
Suosittelen maistamaan tuota Valion cheddaria, jos vaan kohdalle osuu, itse törmsin siihen kun ravintolassa vielä työskentelin, oli pikkujoulupöydässä hedelmäisessä salaatissa käytetty.

2035440.jpg
Broileri-ananaskastike ja riisiä sekä juustoista salaattia

3 isoa sipulia
1½ kg Karelian Lihajalosteen broilerilastua
2 isoa prk ananaskuutioita
1½-2l ruokakermaa
kanafondia
curryä
mustapippuria
riisiä

Kuullota hienonnetut sipulit tilkassa voita tai öljyä, lisää joukkoon broilerlastut ja sekoita. Lisää joukkoon valutetut ananaskuutiot ja ruokakermaa. Mausta kanafondilla ja mausteilla. Kiehauta ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti. Keitä lisukkeeksi riisiä.

Juustoinen salaatti
jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, punaista paprikaa
fetajuustoa öljymarinadissa liemineen + tavallista fetaa + huuhdottuja, valutettuja oliiveja + ohueksi viipaloitua punasipulia = anna marinoitua tarjoiluun asti
Valio cheddarkuutio
Tee isoon kulhoon salaattipohja, tarjoa eri astioista marinoitu feta-oliivi-sipulilisuke ja cheddarkuutiot.

Iltapalaksi tarjolla oli
tukun lihapasteijoita (pakaste), grillimakkaraa (saunan kiukaalla lämmitettyä), perunasalaattia, leipää + päällysteitä, juustoista salaattia, sipsejä + dippejä ja kaikkea mitä kaapista löytyi

Aamupalaksi oli varattu
leipää, puuroa, pekonia, kananmunia, leivänpäällisiä, salaatinjämät + loput jääkaapista :D

Lisäksi tarjolla oli kahvipöydässä Almondyn mantelikakkua (pakaste) ja Conditon tms rasperry-cheece cakea.
Tervetulomaljana aitoa shampanjaa vuodelta 2005, muut juomat olivat punaviiniä, valkoviiniä, sherryä, olutta, siideriä, viskiä, konjakkia, likööreitä ja snapseja.


Kanakastike sai kiitokset kaikilta ja eipä tuosta määrästä kovin paljoa ylimääräistä jäänytkään... Salaatit teki myös hyvin kauppansa, loppu meni sitten iltapalaksi.  Hieman tuli ylimitoitettua esim. jäävuorisalaatin tarve, mutta muuten meni aika nappiin ostokset. Ja tukku on niin kätevä, säästyy ruuhkilta :)
Oli huomattavasti helpompaa tehdä ruokaa, kun oli jotain valmistakin ja ei tarvinnut itse stressata kaikesta, edeltäjäni kun teki aivan kaiken itse, eineksiä ja valmisjuttuja välttäen. Lisäksi aikataulu oli paljon tiukempi, sillä siirryimme iltapäivällä Sirnihdan mökiltä Kontiolahdelta takaisin Joensuuhun katsomaan Kataja-Honka korismatsia. Oli muuten upea ottelu!
Ja mökille plussaa hyvästä astiastosta, oli paljon erilaisia Teema-tarjoiluastioitakin. Kattiloita jne oli vähän heikonlaisesti ja vaikea siellä olisi oikeasti valmistaa 12 hengen ateriat.