1714501.jpg

Olin pari vuotta sitten työkaverin äidin luona kaveriporukalla viettämässä juhannusta ja ystäväni äiti teki meille täytekakkua, johon laitettiin hänen omatekemää raparperihilloa täytteeksi. Koska hillo oli niin hyvää, pyysin ohjeen häneltä. Nyt sitten vihdoin pääsin tätä tekemään, kun sain raparperia ja tajusin ostaa piccolo-pullon valkkariakin :) Kiitos Pirjolle alkuperäisestä ohjeesta!
Minä olen tuplannut ohjeen ja lisännyt siihen kanelijauhetta ja kardemummaa,
lempimaustettani, joka sopii hyvin raparperin kanssa.
Kuvassa shottilasillinen lopputuloksesta.

2 dl vettä
1,5 dl sokeria
1-1,25 dl valkoviiniä
2 kanelitankoa
5 vartta raparperia
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa

Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja viini. Kiehauta seos ja lisää joukkoon huuhdotut ja pilkotut raparperit. Lisää kanelitangot ja anna kiehua niin kauan, kunnes raparperit ovat menneet muussiksi. Lisää tarvittaessa ripaus kanelia tuomaan lisää makua ja kardemummaa maun mukaan. Poista kanelitangot ja purkita.

Mie laitoin ne keskikokoiseen ja pieneen pakasterasiaan, jäähdytin ja pakastin.
Koska hillo ei sisällä hillosokeria, niin se voi varmaan pilaantua nopeammin kuin ns. oikea hillo, joten siksi tuo pakastus voi olla hyvä keino, mikäli ei käytä pian sitä hilloa pois. Lasipurkit pitää varmaan steriloida uunissa ja kannet keittää, ettei joukkoon joudu pöpöjä.

Maistoin ton 4cl hilloa ja hyvää oli, maku vaan syvenee vielä säilytyksen aikana. Ja koska sitä viiniä keitetään, niin alkoholi poistuu ja vieno maku jää lopulta vain, ehkä seuraavan kerran voisi laittaa viiniä enemmänkin, koska raparperi on vahva jo itsessään, niin maistuisi hieman selkeämmin sieltä se viini.