Tää on tosi vaatimaton ruoka, mutta aina niin maistuva! Parhaiten tämä onnistuu juuri nostetuista pienistä uusista perunoista, mutta maistuu toki keskitalvella. Mummi teki tätä aina pentuna meille ja mummi tästä ruoasta tulee aina mieleen. Kukaan ei saa sitä maistumaan samalta kuin hän. Viimeksi mummolassa vieraillessani selvitin salaisuuden : maidon lämpötila tekee sen maun!

perunoita
maitoa
sipuli/kevätsipuleita varsineen
suolaa
voita/margariinia

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Laita n. pari desiä/ruokailija maitoa emalikulhoon tai pieneen kattilaan ja lisää maitoon hienoksi silputut sipulit sekä iso nokare voita. Lämmitä vain juuri ja juuri sen verran, että voi alkaa hieman sulaa! Ei saa lämmittää liikaa, varsinkaan kiehauttaa tai keittää! Mausta suolalla, sitä saa olla aika paljon. Itse pidän erittäin suolaisesta sipulimaidosta.
Pilko kuorimattomat uudet perunat tai kuoritut vanhemmat perunat syvälle lautaselle ja kaada päälle maitoa sekä sipulisilppua. Voit vielä lisätä lautasellesi nokareen voita ja ripauksen suolaa.